Днес е световен ден на спонтанните актове на доброта

Новини

  |  

Днес е световен ден на спонтанните актове на доброта

17 февруари е световен празник и се чества независимо от националност, етническа принадлежност или религиозни убеждения. Няма малко или голямо добро. Всеки акт на доброта е достатъчно ценен сам по себе си. Важно е да правим добро, без да очакваме нещо в замяна и то не само в един ден от годината.

Всички знаем, че една малка проява на доброта може да промени живота на друг човек. Така че, защо не покажем на децата си и хората около нас как да окажат влияние, като участват в деня на спонтанните актове на доброта?

Най-хубавата част? Не е нужно да участвате в спонтанните актове на доброта само в един ден от годината. Вместо това можете да използвате нашите идеи, за да разпространявате радост през цялата година във вашата общност.

Само помислете: ако всеки от нас допринесе с малка част, за да разпространява радост, тогава светът със сигурност ще започне да става едно по-щастливо място за всички.

Ето и няколко идеи:

1. Занесете цветя на работа

Донесете цветя от вкъщи или се отбийте до местния цветарски магазин и вземете букет за някой, който може да се нуждае от тях повече от вас. Можете също да направите това за някой, който е имал лош ден.

2. Платете за нечие кафе

Това ще направи нечий ден! Можете да платите кафето за човека до вас на опашката в местното кафене.

3.Направете домашни курабии

Можете да приготвите бисквитки, кекс или дори здравословни закуски, които да дадете на хората, които виждате на път за работа, в сградата в която работите и т.н. Те със сигурност ще озарят нечий ден!

4. Изпратете пощенски картички

Вземете няколко пощенски картички, адресирайте ги до членове на семейството и приятели, напишете кратко съобщение на гърба, след което ги изпратете по пощата.

5. Усмихнете се!

Усмивката от непознат на улицата или в метрото може да ни напомни, че светът е добро и обичащо място.

След като прочетохте тези идеи за спонтанните актове на доброта, някоя от тях предизвиква ли интереса ви? Мислите ли, че ще изпробвате такъв акт на доброта тази година? Каквото и да правите, направете този ден забавен и се опитайте да разпространявате доброта всеки ден от годината!

 

Направете нещо хубаво!