Нуждата от разнообразие по време на работа

Съвети

  |  Николай Димов

Нуждата от разнообразие по време на работа

Всички работещи хора изпадат в състояние на преумора и претоварване. Задачите често са повече от работните часове и това създава напрежение и понякога влияе на продуктивността и качеството ни на работа.

Обикновените офиси със стандартно работно време ни принуждават да сме фокусирани в конкретен отрязък от деня, но тогава ли сме най-продуктивни? Отговорът е – зависи. Разбира се, че зависи и от собствената ни нагласа и предпочитания, но едно е сигурно, че когато имаме ограничения – ограничаваме и самите себе си.

Много от нас, особено творчески насочените хора са активни в различни часове от денонощието – някои сутрин, други късно вечер. За да свършим добре заданието си, е нужно спокойствие, мотивация и муза. Тези неща можем да намерим само когато сами контролираме работния процес и се отдалечим максимално от стреса и разбира се – се разнообразяваме.

Решихме да напомним за позитивите от няколко вида разнообразяване, ето какво можете да правите, когато се чувствате изморени:

Кратка разходка.

Никога не е излишно времето далеч от екраните. Кратка разходка или няколко минути на въздух могат да рестартират съзнанието и да ви помогнат да сте по-фокусирани и да свършите задачите си по-адекватно.

Нуждата от разнообразие по време на работа

Разговор с околните.

От разговори с различни хора можете да научите много или да получите идея, която да ви даде отговор за важен работен проблем. Не заклеймявайте разговорите като нещо лошо – напротив! Разсейването от дейността, която вършим може да ни се отрази много добре, да се отпуснем и със свежа глава да довършим всички задачи.

Вдъхновявайте се!

От клипчета или филми, независимо какво – събирайте знания и вдъхновение. Ако работите нещо творческо, което изисква да приключите задачите си в определен срок – отдайте се на събиране на чувства и пробуждане на фантазията. Гледайте и слушайте неща, които да ви поставят в определено настроение и чак тогава започнете да създавате!

Всичко това се случва толкова по-лесно и естествено, когато не сме зависими от рестрикции. Избери coworking space и работи когато ти прецениш! В споделените пространства можеш да намериш всички нужни потребности нужни за твоята работа, разнообразие, храна, свобода и най-вече – себе си.